ABOUT RESUME PORTFOLIO LINKS

 


PORTFOLIO

STUDIO 4 STUDIO 5 STUDIO 6 VISUALISATIONS

 

STUDIO 4:

9th LINE COMMUNITY CENTRE, MISSISSAUGA

The 9th Line Community Centre, located near the corner of 9th Line and Tacc Dr in Mississauga, was designed as a Library and Art Gallery space.

The interior includes classroom and meeting room spaces, as well as a large multi-purpose area that can be rented out for community projects.

Architectural details include engineered wood columns facing proposed sports fields that mask the loading area, and a large curved entrance. At the rear, there is a spacious terrace for use by the public and for private gallery events.

DRAWING SET


 

STUDIO 5:

Artscape McLUHAN LOFTS, QUEEN ST W. TORONTO

The McLuhan was designed as a Live/Work loft and gallery space for Toronto's Queen West neighbourhood.

We took inspiration from Marshall McLuhan and the concept of the Global Village and the contrast of the current individual, isolated condo market that exists in Toronto today.

The design focus in this project was to maximize space on this small lot while providing comfortable units for the needs of a wide range of artists. We focused on providing double height units, which allowed for corridor reductions and larger rentable spaces.

Additionally, we proposed a redesign of the opposing Paul Garfinkel Parkette.


 

STUDIO 6:

545 KING HOTEL AND SPA TORONTO

This adaptive reuse project focused on creating an hotel and spa within an existing, old brick structure on King St W in Toronto.

In this building, our focus was to bring light into the space, and soften the long narrow shape of the existing structure. To this end, we proposed a large organic-shaped light well to puncture the floors, creating a feature for the main lobby and means to get natural light into the hotel corridors where, due to existing conditions, there were no windows permitted. The Spa level included a curved central hallway to draw visitors into the space while providing some privacy to those already in the treatment spaces.


 

VISUALISATIONS:

SILENT MEDITATION CABIN, BEE BREEDERS ASSOCIATION

This project was done as part of the Bee Breeder Association's contest to design a small meditation cabin for a single, short stay occupant. Focus was on the need for spacious meditation space, connection to nature and minimizing the need for electricity. This design provided an abundance of natural light through the ample windows, as well as solar tubes through the washroom and kitchenette spaces.

MAGAZINE SPREAD DOWNLOAD