Elevated Bird ShelterThe Northern Lights Condos Ridgeway Community Centr

Other

Elevated Bird Shelter

The Elevated Bird-Watch Shelter was prepared for the Open Call: inshelter SB-Lab competition. Teams are to create two mobile bird shelters or bird watching units that will be placed in Scout Eco-Camp, Barcelos, Portugal.

Conceptually, this design provides a 360-degree view of the area for bird viewing. As a result, the structure has a spiral staircase in the center leading towards the platform. The circular open platform and free-flowing form create an organic shape within the environment. In addition, to further enhance the bird watching experience, our design is elevated from the ground.

Cick thumnails below to view a larger image

Exploded Axonometric Diagram

Interior Render

Exterior Render

Sunset Render

The Northern Lights Condos

The Northern Lights design of our building consists of a form with lateral movement as a focus. The main idea is to showcase how modernism is breaking through and taking over the classical style. For this reason the white and grey panels represents modernism, while the brick along the base represents the classical style.

Cick thumnails below to view a larger image

Conceptual Design

Conceptual Design

Wall Section

Queen Street West View

Fennings View

Wall Section

Bedroom Suite View

Art Gallery Space

3D Interior Layout

Ridgeway Community Centre

The Ridgeway Comunity Centre was prepared for my studio five course, we were asked to design a library and community centre which would be located in Mississauga. The main focus of this design was to maximes sunlight usage while keeping the unique u-shape of the building.

Cick thumnails below to view a larger image

Site Plan

Main Entrance

Library View

First Floor

Stair Section and Detail

Detail

Other

Cick thumnails below to view a larger image

Hand Drawing

Watercolour Painting

3D Model

Kitchen Render