PORTFOLIO

KIWI CABIN- PAISLEY MILL- LANEWAY--OFFICE BUILDING

- 3D PRINTED MODELS- ACHIEVEMENTS

KIWI MEDITATION CABIN

The Kiwi Meditation Cabin is located in the earth’s energy sanctuaries in New Zealand. This sanctuary is a wellness retreat designed to bring about balance of body, mind and soul, set within two hundred acres of stunning natural landscape that is ideal for seclusion, relaxation and experiencing nature. This Cabin is required to accommodate up to four guests plus a meditation guide for one to two hours during the day or in the evening. This space is not intended to act as accommodation and therefore does not require any amenities or facilities other than those needed to run a meditation session. The Key aspects in this design are Minimalism, Day Lighting, and Energy effeciency. Its an open concept build with a lot of glazing surrounding the exterior, and also a fire place is included for natural heating to keep the electricity low.

Front Entrance Render Of The Cabin Rear Render Of The Cabin
Render Of The Cabin
Diagrams Of The Cabins Assembly

 

PAISLEY MILL CONSERVATORY

For this adaptive re-use project, I decided to create a Live Conservatory. My Concept is to include a lot of vegetation, such as living walls and plants, surrounding the interior of the silo. Lots of windows have been added to ensure that the plants have enough natural sunlight throughout the day. New skylights have also been included on the roof. I also included a patio deck on both the first and second floors to enjoy the beautiful views of Paisley.

Front Render Of The Conservatory
Third Floor Render Of The Conservatory
Site Render Of The Conservatory

 

LANEWAY HOUSE

For this project, I wanted to design a modern open concept laneway house. Energy efficient designs such as water reuse and passive house strategies have been used. As seen in the pictures, it has an open concept kitchen and dining area. Lots of windows have been added to gain natural lighting throughout the main spaces in the house to save on electricity and heating. Throughout winter, there will be pleanty of heat gain through the windows towards the occupied areas.

Front Render Of The Laneway House Backyard Render Of The Laneway House
Interior Render Of The Laneway House

 

3 STOREY OFFICE BUILDING

The Objective of this assignment was to create an  attached addition to a 3 storey office building. This new addition is to include a variety of new spaces for visitors to explore and discover. Areas such as a reception lobby, an art gallery, and other services. I wanted to make a building that is eye catching, and that it is easily seen from different angles because of the unique shape.  

Front Entrance Of The Office Building Front Render Of The Office Building
Second Floor View Of The Office Building
Street Diagram Of The Office Building

 

3D PRINTED MODELS

3D Printed Concept Models Finalized In Revit Sun Paths During The Day Around The Model

 

ACHIEVEMENTS

Awards Achieved At Sheridan College