JEFF KACZMAREK
Architectural Technologist


ADAPTIVE REUSE VISUALIZATION MIXED-USE RESIDENTIAL RESIDENTIAL RENOVATION


ADAPTIVE REUSE

Project Name: Paisley Brewing Company

Project Description: The objective of this project was to propose an adaptive reuse of an 1885 flour mill. My proposal for this project was to install a micro brewery and tap room into the existing silo while implementing an addition which would accommodate room for a bottle shop, kitchen, guest washrooms and additional seating. The food and beverage industry is one that brings people together and the driving force behind this brewery is to create a place for the locals to enjoy as well as introduce visitors to the town of Paisley.

Click to view Full Design Package


VISUALIZATION

Project Name: Sleeping Pods on a Cliff

Project Description: This project is a response to a design challenge for the Vale de Moses Yoga Retreat in Central Portugal. Submissions were to create sleeping accommodations for guests who were visiting which would allow them to reconnect to nature. My design intent was to give a space to the guests where they could be fully immersed in their surroundings. With a modified a-frame style turned 90 degrees and panoramic windows in the sleeping quarters. Guests would be able to take in the beautiful surrounding areas. A top observation deck and wrapping walkways on the main level allow guests to enjoy the outdoors without having to leave the structure.

     


MIXED-USE RESIDENTIAL

Project Name: Queen Street Condo

Project Description: In this project, our task was to design a mixed-use residential building in downtown Toronto. This project would include retail units and a gallery on the ground level and residential work/lofts on the upper levels. My main strategy in the massing of this structure was to create modular faces that would be positioned for maximum sun exposure to the units to provide maximum natural light exposure for the residents.

     
Click to see Presentation Drawing Package


RESIDENTIAL RENOVATION

Project Name: Mohawk Road Renovation

Project Description: This project the developement and presentation of a design proposal of a house renovation for a real client. My clients had requested for an open concept main floor plan, added storage wherever possible, washer/dryer relocation to the main floor and the removal of a secondary staircase.

Click to view Full Drawing Set
Click to view Presentation Board